Utilizator:PhilBartle/Profile

From WikiEducator
Jump to: navigation, search

Български Deutsch English Español Français Português Pyccкий Tagalog

Phil Bartle

Mind is not a vessel to be filled, but a fire to be kindled - Plutarch
Contact-new.svg Phil Bartle
PB-phil brn.gif
Website:http://philbartle.org/
Employer:Retired
Occupation:Fresh Air Inspector
Other roles:Founder; Community Empowerment Collective
Nationality:Canadian
Country:Flag of Canada.svgCanada
email
Certificate blue.svg This user was certified a WikiArtisan by Pschlicht.


My Sandbox
Collective
Tutorials
OER
Featured L4C Participant

Profilul meu

Numele meu este Phil Bartle. Studenţii şi colegii îmi spun Dr. Phil şi nu am nimic în comun cu that guy on Oprah. Vă rog să îmi spune-ţi Phil, iar eu vă voi folosi prenumele. (Fără iniţiale si titluri, va rog).

Locuiesc in oraşul Victoria, capitala British Columbia în Canada de Vest, pe Insula Vancouver. Şi ca sa fiu confuz, oraşul Vancouver nu este situat pe insula Vancouver, ci pe continent (iar insula Victoria este situata în Arctic).

Deşi acest site ma numeşte "user", nu folosesc recreational drugs (cu excepţia cafelei) şi nici nu mă folosesc de oameni. Îmi place să îmi folosesc creierul şi îi încurajez şi pe alţii să facă la fel. Ştiu că bunul simţ nu este ceva comun, dar apreciez logica si acţiunea.

Acum sunt pensionar şi invalid. Mi-am petrecut o mare parte din viaţă în Africa şi Asia, făcând dus-întors intre Academie ca şi profesor de sociologie şi ca ajutor în participarea comunitară. Prefer să dau genul de ajutor care duce la independenţă şi dezvoltare susţinută şi nu caritate in situaţii de urgenţă.

Îmi petrec majoritatea timpului lucrând la un site web cu materiale de training pentru lucratori comunitari care vor sa fortifice comunitatile cu venituri mici, şi cu ONG-ul pe l-am fondat Community Empowerment Collective (CEC). CEC este alcatuit in principal din voluntari online care traduc materialele de training in multe limbi pentru ca accesul la acestea sa fie cat mai răspândit. Este un site necomerciale iar bugetului ONG-ului nostru este zero. Pe site sunt disponibile peste cinci mii de pagini şi sunt vizionate de aproape jumătate de vizitatori în fiecare lună.

Eşti binevenit să arunci o privire şi sunt recunoscător pentru orice sugestie despre cum aş putea integra materialele de pe site pe WikiEducator.

More about me

Pasiunile mele

Sunt pasionat de:

Capacitare comunitară sustenabilă

Deoarece sănătatea nu îmi mai permite să călătoresc,trăiesc indirect prin CEC (Community Empowerment Collective), zilnic în legătură cu voluntarii şi utilizatorii din toate colţurile lumii. Organizaţia noastră are câteva sute de voluntari iar majoritatea sunt translatori. Petrec foarte mult timp editând traducerile trimise de translatori şi cu uploadul acestor texte pe site, motivând coordonatorii care la rândul lor motivează si oferă suport voluntarilor şi deasemenea fac tot ce pot pentru a dezvolta echipa.
Community Empowerment

Mobilizer at Village Meeting

Societatea şi cultura Kwawu

Kwawu este un grup Akan din vestul Africii, innrudit cu Asante (Ashanti). Organizarea socială tradiţională se bazează pe descendenţa pe linie maternă dar trăiesc după conceptele lumii moderne având cea mai mare rata de alfabetizare şi educaţie din Africa. Sunt rezidenţi, comunică şi călătoresc în toată lumea, mai ales în Europa şi în America de Nord. Gana este foarte paşnică iar locuitorii Ganei se mândresc cu faptul că pot media şi încheia conflicte fără a apela la violenţă. Aceasta gazduieşte foarte mulţi refugiaţi din ţarile vecine zguduite de conflicte şi război civil. Ca limbă secundară vorbesc Twi (Akan) şi sunt căsătorit cu o femeie din Gana pe care am adus-o în Canada.
Akan Studies, Engleză

Kwawu Chief, Elders and People at Celebration

Sociologie

În cadrul acestei discipline sunt foarte interesat de (1) Introducere în Sociologie, simplificată pentru lucrătorii comunitari care au studii gimnaziale, (2) Sociologia Comunităţilor, şi (3) Sociologie Aplicată, cu concentrare pe capacitarea comunitară. Am predat multe alte cursuri, cum ar fi: Epistemiologie, Familie, Comunitate, Metode de Cercetare, Societăţi Africane Tradiţionale, Societăţi Africane Moderne, Instituţii, Sociologie Marxistă, Introducere în Antropologie Socială şi Culturală, Schimbare Socială, Schimbare Culturală, Economie, şi îmi păstrez interesul faţă de aceste subiecte. Din când în când adaug materiale noi pe site.
SOCIOLOGIE PENTRU INCE PĂTORI

Dimensions of Culture

Dezvoltare de materiale training WikiEd training

Am urmat cursurile Wiki de două ori(L4C), şi acum dezvolt un curs de Introducere la Capacitarea Comunitară.
Până acum am beneficiat de tot ajutorul dar îmi place foarte mult să descopăr şi să învăţ lucruri noi.
Am venit cu propunerea, şi am inceput să lucrez la organizarea unei conferinţe online pe tema Educaţiei Non Formale (in cadrul căreia mă concentrez asupra Alfabetizării Funcţionale. Nu am prea multă experienţă in lansare unei astfel de conferinţe aşa că m-am blocat momentan.
Între timp am început să dezvolt două cursuri de sociologie in cadrul Wikied: Introducere în Sociologie şi Sociologia Familiei şi a Comunităţii şi iau în considerare alte câteva cursuri de capacitare comunitară.
OER

Community Members Building a Facility

Pasiuni

şi câteva supărări:

Amanda, Phil, Liz, Beatrice


Amanda, Greg, Beatrice, Java


Utilitare

Today is: 2024 April 23, Tuesday
The time is 01:25, Zulu (ie. at Greenwich)

Ştiri şi evenimente WikiEducator

Tutorials, Meetings and News

Sfaturi şi Sugestii

Sfaturi şi Sugesti

Contacte frecvente

Mica noastră trupă, şi prieteni ai Potentialul Comunitatii

Feedback & Mesaje de la Wikineighbours

Feedback2.png Va rugam lasati mesajele dumneavoastra pe pagina de discutii.